Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glasine

iPhone slavi 6. rođendan, a Apple razmišlja o jeftinijoj inačici

apple iphone 5
Reuters/PIXSELL
09.01.2013.
u 12:50

Nova verzija trebala bi biti slična standardnom iPhoneu, ali s jeftinijim kućištem

Prošlo je točno šest godina od predstavljanja prvog iPhonea – 9. siječnja 2007. godine tadašnji je šef Applea na konvenciji Macworld u San Franciscu otkrio uređaj koji je zauvijek promijenio način na koji doživljavamo i koristimo mobitele. Međutim, kao takav bio je i poprilično skup, a mnogima i preskup, no čini se da su se u Appleu bacili na rješavanje tog problema.

Naime, Wall Street Journal piše kako se priča da Apple radi na jeftinijoj verziji iPhonea koja bi se na tržištu trebala pojaviti već ove godine. Taj bi mobitel trebao biti sličan standardnom iPhoneu, ali s malo drukčijim i jeftinijim kućištem izrađenim od polikarbonata, za razliku od aluminija koji se koristi za iPhone 5. Mnogi drugi dijelovi ostat će isti ili će biti reciklirani iz starijih modela iPhonea.

Appleova glasnogovornica nije htjela komentirati ove navode.

Sličan potez Apple je napravio i lani predstavivši manju i jeftiniju verziju svog također revolucionarnog tabletnog računala, iPad mini. "Mini iPhone" dolazi u vrijeme kada je Apple već itekako ozbiljno ugrožen na tržištu preplavljenom jeftinijim i otvorenijim uređajima među kojima se posebno ističe Samsung Galaxy. iPhone je još uvijek najprodavaniji smartphone u SAD-u, dok je udio na kineskom, ali i drugim tržištima, znatno manji.

Apple razmatra uvođenje jeftinijeg iPada još od 2009. godine, a uoči predstavljanja iPhonea 4 sredinom 2010. tvrtka je razvila nekoliko dizajna za mobitel sličan iPhoneu, ali s jeftinijim prednjim i stražnjim maskama. Planovi su odbačeni jer su se neki direktori zabrinuli da bi drugi iPhone zakomplicirao proizvodni proces, pa su se odlučili za prodaju starijih modela po manjoj cijeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije